Video: Pimp my ride extension (7C)

Tämä video on jatko-osa edelliselle videolleni, jossa tahkosin reitin lyhyempää versiota neljä vuotta. Pimp my ride extensionissa (7C) on sama alku kuin Pimp my ridessa (7B+), mutta kaupan päälle tulee vielä voimallinen jatkopätkä, johon meillä hobiteilla on hieman erilainen lähestymistapa kuin ns. normaaleilla ihmisillä.

Projekti eteni lopulta yllättävän vauhdikkaasti. Ensimmäinen sessio Extensioniin oli 12.6. ja kaikki muuvit oli tehty 20.6. Tuolloin ne kuitenkin tuntuivat vielä kovin raskailta ja muuvien linkittäminen toisiinsa oli vaikeaa – tuntui kaukaiselta haaveelta, että pystyisin kiipeämään reitin alusta loppuun yhtä soittoa ja ilman virheitä. Reitin alkuosuudessakin oli vielä paljon parannettavaa. Mutta kuten aina, kova harjoittelu tuotti tuloksia. Pian kesälomien jälkeen pystyin jo kiipeämään reitin kahdessa osassa. Elokuu ja syyskuun alku kului lähinnä kruksimuuvin hiomisessa ja kiipeilyn optimoinnissa. Reitti on pitkähkö ja vaatii voiman lisäksi myös kestävyyttä, jota minulla ei aluksi ollut juuri ollenkaan. Sitä tuli kuitenkin nopeasti lisää ja sain myös nopeutettua muuveja yli 20 sekuntia siihen nähden millaista vauhtia kiipesin aluksi.

Videoiden tuijottelu ja läpikäynti auttoi jälleen kerran suoritusten parantamisessa, mutta tällä kertaa ne eivät paljastaneet kaikkein olennaisimpia virheitäni, jotka toistuivat jatkuvasti ja vaikeuttivat onnistumistani. Minun piti todella syvällisesti pohtia ja kokeilujen kautta haarukoida miksi onnistuin muuveissa kun tein ne irrallaan, mutta epäonnistuin silloin jos linkkasin ne edelliseen muuviin. Reitin alkuosan sain lopulta hiottua niin varmaksi, etten epäonnistunut siinä oikeastaan koskaan. Samoin toppausta olin harjoitellut niin paljon, että muuvit menivät automaatiolla. Kun 11.9. sain loppuosan kruksimuuvinkin loksahtamaan varmemmin kohdalleen, löysin illan päätteeksi itseni onnistuneesti topista. Ensimmäinen 7C-boulderini on siis kiivetty! Aivan mahtava fiilis! Toisaalta samalla myös hieman haikeaakin, sillä kauden päätavoite on nyt saavutettu ja Servolla projektit vähenevät vähenemistään. Tämä on kyllä ollut aivan mieletön kiipeilyvuosi, olen nostanut omaa maksimigreidiäni peräti kolme kertaa ja kaikki ovat olleet hienoja superklassikoita!

Haluan lopuksi kiittää Nooraa ja Katia loistavasta betasta sekä tietysti Jania kaikesta tuesta ja kannustuksesta. Kiitos myös kaikille, jotka ovat tsempanneet minua matkan varrella. Yksin en olisi tätä pystynyt tekemään!

Mukavia katseluhetkiä! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s