Video: Kiipeilyn analysointi ja videot oman kiipeilyn tukena

Minulta on jo pitkään pyydetty kirjoitusta kiipeilyvideoiden analysoinnista, joten tässä se nyt on – mutta tällä kertaa poikkeuksellisesti videon muodossa. Valitsin videoformaatin siksi, koska tämä teema osoittautui aika hankalaksi käsitellä pelkkänä kirjoitettuna tekstinä.

Olen käyttänyt videoita oman kiipeilyni kehittämiseen oikeastaan ihan alusta asti. Analysoinnin saloihin minut tutustutti alun perin puolisoni Jani, joka onkin kieltämättä melkoinen guru sillä saralla! Koska tasoeromme on suuri ja Janin projektit ovat huomattavasti vaikeampia kuin minun, Jani kuitenkin hyödyntää videoita hieman eri tavoilla kuin minä.

Tämä on yleiskatsaus siihen mihin kaikkeen itse käytän videoita. Tarkoituksena ei ole kertoa miten asiat kuuluisi tehdä, vaan antaa ideoita oman kiipeilyn kehittämiseen ja innostaa kokeilemaan videoita muuhunkin kuin pelkkään somepostailuun.

Kaikki kertomani ei taatusti sovi kaikille – eikä ole tarkoituskaan sopia. Itse olen aina ollut superkiinnostunut muuvien analysoinnista ja tykkään miettiä loogisia syitä siihen miksi yritykseni onnistuvat tai epäonnistuvat. Toiset taas tykkäävät kiipeillä enemmän fiilispohjalta, jolloin tarkka analysointi voi tuntua ihan sekopäiseltä puuhalta. Meitä on moneksi, ja jokainen kiipeää juuri niin kuin parhaaksi näkee. 😘

Videon keskeiset teemat:

  • Kadonneen betan löytäminen
  • Vaikeiden muuvien ratkaiseminen
  • Motivaatiovideot
  • Betavideot
  • Oman kehityksen seuraaminen
  • Pelkojen voittaminen
  • Mitä asioita video ei kerro

Tämä on ensimmäinen kiipeilyaiheinen asiavideoni koskaan, joten tosi mielelläni kuulisin siitä myös palautetta! Antoisia katseluhetkiä! 😊

Videon tiedot

Kuvaus
Tea Tanskanen
Jani Lehtola

Käsikirjoitus ja editointi
Tea Tanskanen

Musiikki
”No Lines” by Brasko
Lisenssit: Soundstripe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s