Video: Pimp my ride (7B+)

Viime talven treenit ovat todella tuottaneet tulosta, sillä vasta kuukausi sitten kiipesin Pyyttonin ja nyt sitten onnistuin melkein heti perään kiipeämään vielä Pimp my riden. PMR on yksi Suomen hienoimmista bouldereista, oikea klassikoiden klassikko, joka bonuksena sijaitsee aivan upeissa Rovaniemen maisemissa. Ei siis ihme, että se oli rakkautta ensi silmäyksellä – heti ensikosketuksesta tuntui, että tämän reitin haluaisin joskus päästä.

Kun aloitin yrittelyt neljä vuotta sitten, olin harrastanut kiipeilyä alle vuoden. Eihän siitä tietysti silloin yhtään mitään tullut, eikä tullut vielä parina seuraavanakaan vuonna. Viime kesänä tilanne kuitenkin muuttui. Voimatasoni ja kiipeilytekniikkani olivat sen verran parantuneet, että Pimp my ridesta tuli minulle oikeasti realistinen projekti. Elokuun lopussa olinkin jo tehnyt onnistuneesti kaikki muuvit ja 4.6.2020 pääsin lopulta toppiin. Sendi ei tullut mitenkään helposti. Koska reitti on niin kovin herkkä, virheitä tahtoi tulla, ja takareisikin alkoi lopuksi olla melkoisen rasittunut jatkuvasta huukkailusta. Vaati melkoisen paljon tutkiskelua ja analysointia, että sain muuvit tehtyä eheästi yhteen putkeen.

Kirjoitan vielä myöhemmin erillisen tarinan siitä miten harjoittelin tätä Pohjoisen Suomen helmeä varten ja kuinka projektointi eteni. Nyt kuitenkin jo videokooste, josta kyllä näkee hyvin kuinka varsinkin huukkaustaidot ovat kehittyneet vuosien varrella.

Mukavia katseluhetkiä! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s